A sosit luna septembrie și odată cu ea, s-a încheiat și vacanța de vară. Copiii se întorc la școală, iar adulții, cu o oarecare nostalgie, revin la normalitatea de la birou. Deși culorile saturate sunt asociate în principal cu vara - JOA arată că nuanțele energice ne pot însoți pe tot parcursul anului. Dacă vrei să intri în noul sezon în forță, iată pe ce culori să mizezi!

Industria modei, în eterna sa evoluție, reușește nu doar să anticipeze, ci și să dicteze direcțiile în care se îndreaptă societatea. Fiecare sezon aduce cu sine nu doar noile tendințe în materie de formă și textură, ci și o nouă perspectivă cromatică. Toamna, de pildă, nu se limitează la nuanțe sobere sau la culori care reflectă schimbările din natură. Ea este un prilej de renaștere stilistică, o ocazie de a rescrie regulile și de a revitaliza garderoba cu o paletă îndrăzneață și vibrantă.

Culorile dominante ale toamnei 2023

Așa cum frunzele se transformă într-o simfonie de nuanțe, de la auriu până la carmin, moda se metamorfozează, invitându-ne să explorăm și să ne jucăm cu combinații cromatice neașteptate. Toamna nu este doar despre straturi și haine groase, ci și despre o declarație de curaj și autenticitate, susținută de culori care îmbrățișează și reflectă complexitatea sezonului.

În acest context, JOA cu spiritul său avangardist, ne propune să trăim toamna sub semnul unei palete cromatice pline de viață, care să ne aducă un strop de optimism în zilele mai reci care se apropie. De la nuanțe bogate și profunde, până la accente luminoase și vivace, JOA ne arată că toamna 2023 nu va fi una obișnuită. Este momentul să ne redefinim garderoba și să ne lăsăm inspirați de culorile ce ne așteaptă.

Culorile toamnei se transformă adesea în tonuri mai profunde și calde, care evocă sentimentele și textura sezonului. În toamna 2023, avem o paletă cromatică variată, care îmbină atât clasicul, cât și îndrăzneala. Să ne aventurăm într-o călătorie plină de culoare!

1. Bej:

Esenta: Bejul toamnei 2023 este o nuanță pământească, evocând senzația de liniște, calm și conexiune cu natura. Este acea nuanță care ne amintește de dunele de nisip, de plajele reci ale unor țărmuri îndepărtate sau de textura mătăsoasă a lânii brute.

Mod de asortare: Fiind o culoare neutra, bejul se combină ușor cu o multitudine de alte culori. Asortat cu verde, creează o combinație naturală și relaxantă. Alături de roșu sau roz, bejul adaugă un echilibru, temperând intensitatea acestor culori. Cu gri sau albastru, produce un efect calm și sofisticat.

Ocazii potrivite: Bejul este ideal pentru o gamă largă de evenimente, de la întâlnirile formale de la birou la ocazii speciale. Datorită versatilității sale, o ținută bej poate fi purtată la un prânz de afaceri, la o cafea cu prietenii sau chiar la o nuntă de toamnă în aer liber. Alegeți accesorii adecvate și veți avea o ținută perfectă pentru orice moment al zilei.

2. Albastru:

Esența: Albastrul acestei toamne vine ca o adiere de prospețime, amintind de cerurile cristaline și de răcoarea dimineților limpezi.

Mod de asortare: Combinați albastrul cu un galben scânteietor pentru un efect electric sau cu roșu pentru un ansamblu monocrom și elegant.

Ocazii potrivite: Ideal pentru brunch-uri în oraș, evenimente de zi sau chiar pentru o plimbare relaxantă în parc la apus.

3. Galben:

Esența: Galbenul toamnei 2023 aduce în prim-plan tonurile aurii ale frunzelor căzute, reflectând energia și vitalitatea.

Mod de asortare: Poartă-l cu albastru pentru a crea un contrast puternic și revigorant sau asociază-l cu tonuri de maro și negru pentru o abordare mai rafinată.

Ocazii potrivite: Galbenul strălucește în zilele în care dorești să aduci un plus de lumină și culoare, fie la o cafenea în aer liber sau la o întâlnire relaxată cu prietenii.

4. Roșu:

Esența: Roșul din acest sezon evocă amintirile vinurilor vechi, bine conservate, combinate cu o doză generoasă de pasiune și căldură.

Mod de asortare: Alege roșul ca element central al ținutei tale sau combinează-l cu culori mai pale pentru un echilibru stilistic.

Ocazii potrivite: Este nuanța perfectă pentru dineuri speciale, evenimente formale sau o seară în doi.

5. Lila:

Esența: Lila, cu subtonurile sale regale, aduce cu sine un văl de mister și feminitate, rămânând în același timp surprinzător de delicat.

Mod de asortare: Asociază lila cu alb pentru a adăuga o notă de distincție și eleganță sau chiar cu galben pentru a crea un contrast vizual vibrant.

Ocazii potrivite: O zi de inspirație la muzeu, un eveniment cu tematică artistică sau ori de câte ori simți nevoia să te îmbraci într-o nuanță care te face să te simți specială și unică.

6. Verde:

Esența: Verdele din toamna 2023 ne reamintește de nuanțele profunde și calde ale pădurilor în plină transformare. Este o reprezentare vie a naturii care se pregătește pentru repaus, dar care încă păstrează în ea vitalitatea și forța.

Mod de asortare: Verdele, cu profunzimea și calmul său, se potrivește minunat cu tonurile de alb sau negru. Pentru un contrast mai îndrăzneț, poate fi asortat cu albastru sau chiar cu lila, creând astfel un echilibru perfect între tonurile reci și cele calde.

Ocazii potrivite: Cu o ținută în nuanțe de verde, vei fi în centrul atenției la orice eveniment în aer liber, fie că este vorba despre un picnic cu prietenii sau o plimbare relaxantă în mijlocul naturii. De asemenea, este alegerea perfectă pentru evenimente casual sau semi-formale, aducând o notă de eleganță și prospețime.

Aceste culori dominante ale toamnei 2023 ne oferă o paletă variată pentru a ne exprima personalitatea și starea de spirit. Este vremea să ne îmbrățișăm latura creativă și să experimentăm cu combinații care reflectă cine suntem și cine vrem să fim.

Distribuie acest articol

comentarii (0)

Nu exista comentarii