În ultimii ani, pe podiumurile de modă și în vitrinele magazinelor, un trend s-a impus cu o eleganță neașteptată și cu o personalitate aparte: stilul boho. E aproape imposibil să nu fi remarcat acele ținute fluide, culorile calde și accentele etnice ce plutesc în aer precum o muzică suavă de la un festival de jazz.

 

Dincolo de piesele vestimentare ce ne atrag privirea, stilul boho are rădăcini adânci, plonjând în eclectism și într-o libertate artistică răscolitoare. Originea termenului „boho” provine de la „bohemian” - o referință la artiștii, scriitorii și muzicienii non-conformiști din Parisul secolului al XIX-lea. Însă, ca orice curent vestimentar care a supraviețuit și s-a adaptat timpurilor, stilul boho îmbogățește această moștenire prin influențe din mișcările contraculturale ale anilor '60 și '70, aducând în prim-plan spiritul hippie, accentele etnice și un sentiment profund de libertate.

 

Astăzi, atunci când vorbim despre stilul boho, ne referim nu doar la haine sau accesorii, ci la un mod de viață, la o abordare liberă a esteticii și la un imbold de a celebra diversitatea și individualismul.

Originile stilului boho

Pe străzile înguste și pline de viață ale Parisului secolului al XIX-lea, artiștii și intelectualii se rebelau împotriva normelor sociale, creând și trăind în afara convențiilor. Aceștia erau "bohemienii", spiritul liber și neîncorsetat al capitalei Franței. De aici provine termenul "boho", o prescurtare a cuvântului "bohemian", reflectând nu doar un stil vestimentar, ci și o filosofie de viață. Se spune că acești bohemieni, cu starea lor nomadă și cu pasiunea lor pentru artă, au pus bazele a ceea ce noi astăzi numim stil boho.

 

În anii '60 și '70, pe fondul unei renașteri culturale și al mișcărilor contraculturale, stilul boho cunoaște o nouă față. Hippie-ii, cu dragostea lor pentru pace, natură și libertate, îmbogățesc acest stil cu elemente etnice, florale și cu imprimeuri inspirate din natură. Din fuziunea dintre spiritul bohemien originar și cultura hippie, se naște stilul boho modern, un amestec de nonconformism, libertate artistică și reverie.

Caracteristicile stilului boho

- Culorile și imprimeurile: Inima stilului boho bate în ritmuri colorate, predominant în nuanțe de maro, crem, turcoaz și burgundy. Imprimeurile etnice și florale se întrepătrund, creând adevărate opere de artă pe material. Fiecare piesă pare să spună o poveste, să ne invite într-o călătorie în jurul lumii.

 

- Materialele: Boho nu este doar un stil, ci și o stare de spirit, iar materialele naturale, precum inul, bumbacul sau dantela, aduc o senzație de confort și libertate. Acestea permit pielii să respire și se mișcă grațios, oferind purtătoarei un sentiment de conexiune cu natura.

 

- Accesoriile: Nimic nu definește mai bine stilul boho decât accesoriile sale unice. Gândiți-vă la coliere lungi cu pietre semiprețioase, brățări ample, cercei statement și bentițe cu franjuri sau pene. Accesoriile oversized sunt piesa de rezistență a acestui stil, completând fiecare ținută și oferindu-i un strop de magie.

 

- Siluetele și croielile: Lejeritatea este cuvântul cheie. Croielile fluide, rochiile și bluzele ample, cu mâneci evazate sau detalii precum ciucurii sau broderiile, conferă o notă romantică și visătoare. Acest stil nu urmărește tendințele trecătoare, ci celebrează individualitatea și personalitatea purtătoarei.

Cum să integrezi stilul boho în garderoba ta cu JOA

Stilul boho nu este doar un trend, ci o atitudine, un mod de a vedea și trăi frumusețea. Dacă ești captivată de acest stil și vrei să îl integrezi în garderoba ta, JOA este locul perfect. Cu o gamă variată de piese vestimentare, aceasta îți oferă opțiuni infinite pentru a-ți exprima personalitatea. Iată cum poți adopta stilul boho în diferite contexte:

Pentru ocazii casual:

Plimbări în parc - Alege o rochie lejeră din bumbac sau in, cu imprimeu floral sau etnic. Completează look-ul cu sandale gladiator și o geantă plic cu franjuri sau broderii. Nu uita de o pălărie floppy, ideală pentru zilele însorite.

 

Întâlniri cu prietenii - Un tricou oversized JOA, imprimat manual cu motive unice, asociat cu o pereche de pantaloni largi sau fuste lungi fluide. La picioare, o pereche de botine cu talpă groasă sau sandale cu platformă. Accesorizează cu un colier statement și cercei lungi.

Pentru evenimente:

Festivaluri - JOA oferă o gamă de rochii lungi cu imprimeuri vibrante, perfecte pentru vibe-ul unui festival. Adaugă o vestă din dantelă sau cu franjuri și cizme cu talpă groasă pentru un look complet boho. Bijuteriile cu pietre semiprețioase și bandanele colorate sunt must-have-uri.

 

Petreceri în aer liber - O rochie midi din dantelă sau cu volane este alegerea perfectă. Completează cu sandale joase, bijuterii statement și o eșarfă voluminoasă care să te protejeze de briza serii.

Sezonul rece vs. sezonul cald:

Sezonul cald - Fii gata pentru soare cu rochii fluide, pantaloni largi și bluze ample din colecția JOA. Imprimeurile florale, pastelate și cele etnice sunt la ordinea zilei. Sandalele cu barete și pălăriile din paie sunt alegeri esențiale.

 

Sezonul rece - Stilul boho nu se oprește odată cu venirea frigului. JOA propune bluze largi cu motive geometrice, pantaloni lejeri și fuste lungi din materiale mai groase. Poartă-le cu cizme lungi, șosete groase și fularuri voluminoase. Jachetele oversized și paltoanele cu imprimeuri etnice sunt perfecte pentru a adăuga o notă boho garderobei de toamnă.

 

Adoptând stilul boho cu ajutorul colecției JOA, vei fi mereu în pas cu moda, dar și cu tine însăți. Indiferent de sezon sau ocazie, lasă-ți spiritul liber să strălucească!

Concluzie

Stilul boho, dincolo de a fi un curent vestimentar, reprezintă un manifest al sufletului. Este un imn dedicat libertății, individualismului și unui mod de viață conectat la esența naturii. În fiecare piesă boho se regăsește dorința de a ne exprima unicitatea și de a ne revendica spațiul într-o lume în continuă schimbare. Este o alegere vestimentară, dar, mai ales, o alegere de viață.

 

A opta pentru hainele boho de la JOA nu înseamnă doar să urmezi un trend, ci să îmbrățișezi o filosofie în care fiecare detaliu, fiecare broderie sau imprimeu are propria poveste. E o invitație de a explora și celebra profunzimea și diversitatea propriei personalități.

 

Într-o lume în care autenticitatea este adesea eclipsată de superficial, JOA ne îndeamnă să ne reconectăm la rădăcinile noastre, să ne redefinim stilul și să ne afirmăm identitatea. Fiecare piesă boho este un pas către descoperirea propriei voci, către crearea unui stil personal, vibrant și plin de viață.

 

Așadar, lasă-te inspirată de stilul boho și de colecția JOA, și creează-ți propriul tablou vestimentar, în care tu ești artistul principal și fiecare ținută reflectă esența ta unică.

Distribuie acest articol

comentarii (0)

Nu exista comentarii