Vara este cel mai potrivit anotimp de a înlocui ținutele gri, terne și posomorâte din timpul sezonului rece cu unele vesele și pline de culoare. Dacă îți dorești să afli cum poți integra în garderobă culorile de vară în acest sezon, află din ghidul de mai jos care sunt cele mai populare nuanțe în acest an, și ce îți recomandăm să porți pentru a fi în ton cu cele mai recente tendințe fashion ale acestui an.

În fiecare an, designerii de modă din întreaga lume și casele de design vestimentar ne transpun într-un univers cromatic, plin de o varietate de culori care ne inspiră, ne influențează stilul și ne fac să ne simțim într-un anumit fel. Anul 2023 nu face excepție de la această tradiție, dar aduce cu el o îndrăzneală și un joc de culori cu totul special, născut din intersecția dintre moda și psihologia umană. 

Acest articol își propune să te ghideze prin paleta de culori a anului 2023, să te ajute să înțelegi ce se poartă și de ce, dar mai ales cum să folosești aceste culori pentru a-ți exprima personalitatea și a-ți influența starea de spirit într-un mod pozitiv.

Culorile și anotimpurile

Asocierea culorilor cu anotimpurile a devenit un principiu de bază în moda contemporană. Fiecare anotimp are propriile culori, iar 2023 nu face excepție. În primăvară, culorile tind să fie mai pastelate și mai ușoare, reflectând renașterea naturii. În vara lui 2023, culorile calde precum portocaliul vibrant și rozul flamboyant sunt la modă, în timp ce toamna aduce cu ea culori mai închise și mai saturate, precum maro, burgund și verde închis. Iarna este rezervată pentru tonuri neutre, cu accente de argintiu și albastru gheață.

Culorile calde ale verii 2023

În 2023, vară se anunță a fi vibrantă și energică, cu tonuri de portocaliu aprins, roz electric și galben soare. Aceste culori calde sunt perfecte pentru a exprima vitalitatea și energia verii, sugerând aventură, bucurie și libertate.

Portocaliul vibrant este o alegere îndrăzneață, dar extrem de la modă în 2023. El aduce cu el o energie pozitivă, reamintind de soarele arzător al verii și de fructele tropicale. Poate fi asortat cu nuanțe neutre, precum bej sau gri, pentru a-i tempera intensitatea, sau poate fi combinat cu albastru cobalt pentru un contrast puternic și contemporan.

Rozul flamboyant este o altă alegere populară pentru vara anului 2023. El este plin de vitalitate și ”joie de vivre”, sugerând tinerețe și entuziasm. Poate fi asortat cu nuanțe pastelate, pentru un aspect delicat și feminin, sau cu negru, pentru un contrast modern și elegant.

Influența culorilor asupra psihicului

Studiile în domeniul psihologiei culorilor au arătat că culorile pe care le alegem să le purtăm pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre de spirit. În 2023, acest principiu este îmbrățișat de designerii de modă, care propun o paletă de culori menită să ne încurajeze să ne exprimăm creativitatea, să ne îmbunătățim starea de spirit și să ne creștem nivelul de energie.

Portocaliul vibrant, de exemplu, este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula entuziasmul, optimismul și energia. Rozul flamboyant, pe de altă parte, poate îmbunătăți starea de spirit prin evocarea sentimentelor de dragoste, de compasiune și de bucurie. Galbenul soare poate ajuta la stimularea concentrării și poate induce o stare de spirit pozitivă.

 

 

Culorile reci ale verii 2023

Chiar dacă tonurile calde de portocaliu aprins, roz electric și galben soare domină scena modei în vara anului 2023, există un alt spectru de culori care oferă o altfel de abordare a esteticii verii. Acesta este spectrul culorilor reci - nuanțele de albastru, verde și liliac care încapsulează perfect calmul și răcoarea zilelor toride de vară.

Albastrul este o nuanță rece, care evocă seninătatea și liniștea cerului senin de vară. Este o culoare revigorantă și calmantă, care poate fi asortată cu o gamă largă de alte culori, de la tonuri neutre până la culori vibrante. Încearcă să o asortezii cu nuanțe de portocaliu sau de galben pentru a crea un contrast vizual interesant, sau cu albastru mai închis sau gri pentru un aspect mai calm și mai rafinat.

Verdele mentă este o altă nuanță răcoritoare la modă în vara anului 2023. Aduce cu el o notă de prospețime și vivacitate, reamintind de verdele frunzelor de mentă sau de culoarea apei într-o zi toridă de vară. Poate fi asortat cu alte tonuri reci, precum albastru sau liliac, pentru a crea un aspect calm și răcoritor, sau poate fi juxtapus cu nuanțe mai vibrante, precum rozul electric, pentru a crea un efect de contrast puternic.

Lila deschis, cu subtonuri albastre, este o alegere elegantă și feminină pentru vara anului 2023. El evocă seninătate, rafinament și delicatețe, fiind perfect pentru ocazii speciale sau pentru zilele în care dorești să adaugi o notă de eleganță ținutei tale. Asortează-l cu gri pentru a menține o estetică subtilă și sofisticată, sau combină-l cu galben soare pentru un efect de contrast plin de vivacitate.

În ciuda predominării tonurilor calde în vara anului 2023, culorile reci reușesc să își găsească locul în moda acestui sezon, oferind o alternativă răcoritoare și calmantă la intensitatea culorilor vibrante. Alegerea de a purta culori reci poate reprezenta o declarație de stil, demonstrând că nu doar culorile intense și vibrante pot fi îndrăznețe și expresive.

 

Cum să asortezi culorile în 2023

Asortarea culorilor în 2023 poate părea o provocare, dat fiind faptul că multe dintre culorile la modă sunt destul de îndrăznețe și vibrante. Cu toate acestea, există câteva reguli generale care te pot ajuta.

În primul rând, încearcă să echilibrezi culorile vibrante cu tonuri mai neutre. De exemplu, dacă alegi să porți o rochie portocalie vibrantă, poți să o asortezi cu o geantă bej sau cu sandale albe. Aceasta va tempera intensitatea portocaliului și va crea un aspect armonios și bine echilibrat.

În al doilea rând, nu îți fie teamă să experimentezi cu combinații de culori neașteptate. Anul 2023 este despre exprimarea individualității și a creativității, așa că nu îți fie teamă să încerci combinații de culori îndrăznețe, precum portocaliu și albastru cobalt sau roz electric și verde smarald.

Anul 2023 este un an plin de culoare și energie, cu o paletă de culori menită să ne îmbunătățească starea de spirit și să ne inspire să ne exprimăm personalitatea în moduri noi și îndrăznețe. Fie că alegi să porți culori vibrante, pastelate sau neutre, ține minte că ceea ce contează cel mai mult este să te simți bine în hainele tale și să îți exprimi stilul personal într-un mod care te reprezintă. Fericirea și încrederea în sine sunt întotdeauna la modă!

Distribuie acest articol

comentarii (0)

Nu exista comentarii