Bine ai venit în universul fermecător al tipurilor de decolteu pentru bluze damă! Când vine vorba de alegerea hainelor, decolteul poate fi un element esențial care îți conturează stilul și personalitatea. Într-adevăr, decolteul nu este doar o alegere aleatoare, ci o adevărată artă a croielii, care poate evidenția frumusețea formelor și ascunde cu măiestrie mici imperfecțiuni.

Așadar, pregătește-te să descoperi cu noi cele mai populare și elegante tipuri de decolteuri pentru bluze damă! Fie că ești în căutarea unei opțiuni romantice, clasice sau îndrăznețe, avem răspunsul pentru fiecare siluetă și preferință.

Explorează fiecare model în detaliu și află cum poți alege decolteul perfect, astfel încât să te simți încrezătoare și frumoasă în fiecare ținută. Indiferent dacă vrei să adaugi un aer misterios sau să evidențiezi eleganța unei ținute, decolteul potrivit poate fi aliatul tău de nădejde.

De la decolteul clasic rotund sau în V, până la modelele mai îndrăznețe precum cel Halter sau asimetric, ai la dispoziție o varietate de opțiuni pentru a-ți complimenta forma corpului și a-ți exprima personalitatea prin stilul vestimentar. Haide să descoperim împreună arta decolteurilor și să transformăm modul în care abordăm selecția bluzelor de damă pentru a crea ținute memorabile și atrăgătoare. Fii pregătită să cucerești lumea modei cu eleganța și rafinamentul aferente unui decolteu bine ales!

Decolteul V-neck sau Anchior

Acest tip de decolteu se potrivește oricărui tip de siluetă, dar cel mai bine avantajează forma corpului de tip pară. Decolteul în V presupune ca ambele părți laterale ale bluzei să se extindă spre umeri, iar spre bust, forma se reduce și formează un aspect asemănător cu litera V. Această formă de decolteu oferă impresia unui bust mai mare și alungește vizual gâtul, adăugând o notă de senzualitate. Este potrivit pentru femeile cu bust mic sau mediu, iar dacă este petrecut, poate avantaja o siluetă de tip clepsidră, punând în valoare un bust mai generos.

Decolteu Straight Across

Este acel tip de decolteu drept dintr-o parte în alta, care se extinde de la un umăr și apoi peste piept până la celălalt umăr. Dacă preferi bluze cu un astfel de decolteu, trebuie să știi că pot avea mâneci care cad de pe umăr în jos. De asemenea, decolteul Straight Across poate avea și un aspect fără mâneci, care să se întindă exclusiv pe partea superioară a hainei. De regulă, acest tip include și bretele aproape invizibile pe fiecare umăr pentru a susține îmbrăcămintea.

Decolteu rotund

Putem afirma cu tărie că este unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de decolteu, atât pentru bluze și topuri, cât și pentru rochii. Complimentează silueta pară, respectiv femeile care au umerii înguști și pieptul mic. Decolteul rotund este perfect pentru a crea iluzia unui bust generos deoarece oferă mult echilibru siluetei. Nu este deloc un croi sofisticat, așa că poate fi abordat și pe timp de zi, dar și pentru ținutele de seară.

Decolteu Halter

Reușește cu succes să avantajeze silueta triunghi inversat. Decolteul Halter poate fi Strap, cu bretele din lateralele pieptului spre spatele gâtului, sau Top, când umerii și brațele sunt complet goale, iar decolteul acoperă clavicula. Caracteristică principală a decolteului de tip Halter, este faptul că distrage atenția de la talie și o concentrează asupra sânilor, una dintre zonele corpului cu care se pot lăuda femeile care au siluetă triunghi inversat. Decolteul Halter oferă o notă sexy întregului look și creează impresia unor umeri mai lați.

Decolteu asimetric

Se potrivește siluetei triunghi inversat, la fel ca și cel Halter. Persoanele cu o asemenea formă a corpului, pot jongla cu detaliile de croi, atunci când vine vorba de bluze și topuri. Variantele asimetrice se potrivesc de minune, pentru că oferă impresia unor umeri mai înguști, sunt îndrăznețe și moderne, și se caracterizează printr-o singură bretea peste bust și umăr.

Decolteu Sweetheart

Perfect pentru silueta clepsidră, decolteul sub formă de inimă este foarte popular și apreciat. Acesta atrage atenția asupra zonei sânilor și reprezintă o opțiune potrivită atât pentru femeile cu bustul mare cât și pentru cele cu bust mic. Rochiile, topurile și bluzele croite cu un astfel de detaliu, exprimă ideea de spontaneitate și veselie.

Decolteu Square

Dacă te numeri printre persoanele care au o siluetă de tip măr, atunci acest decolteu pătrat va oferi o linie rafinată și seducătoare bustului. Este conceput sub forma a trei laturi ale unui pătrat de-a lungul gâtului și umerilor, iar peste bust există o linie de țesătură care formează baza pătratului.

Pentru decolteul Square pot exista mâneci montate pe umeri pentru a forma două linii drepte suplimentare. De asemenea, decolteul poate avea bretele pe umeri, care sunt drepte și mențin hainele pe poziție. Acest tip de decolteu este des observat la bluze care se poartă pe tot parcursul anului și variază ca țesături, de la bumbac aerisit de vară, până la mătăsuri groase de iarnă.

Decolteu Scoop

Se prezintă ca un decolteu rotund și amplu și a fost element de bază al modei timp de mai multe decenii. Putem spune despre decolteul Scoop, că este în același timp modern și tradițional. Acesta începe de la umăr cu două bretele late amplasate la fiecare capăt și se adâncește în jos, unde creează o formă profundă de U, care se termină de obicei chiar deasupra bustului. Cu un decolteu Scoop, spatele unor bluze sunt acoperite de tot, până aproape la claviculă.

Decolteu Cowl

Original și deosebit de fresh, acest minunat decolteu avantajează din plin silueta de tip măr. Este vorba despre un model drapat, considerat oarecum de modă veche, pe care îl vedem des în lunile de iarnă, deoarece oferă un mijloc ușor de a adăuga căldură în jurul gâtului. Decolteul Cowl distrage atenția din zona taliei, care nu este atât de bine definită la silueta de tip măr și scoate în evidență zona bustului și a gâtului, oferind impresia unui mijloc mai subțire.

Decolteu Bateau

Altfel spus, decolteu de tip barcă ce variază de la Bateau Flair, adică la baza gâtului, și până la Bateau Boat, respectiv un decolteu barcă mai amplu, extins pe umeri.

Decolteul bărcuță se potrivește siluetei androgine în special, este de regulă larg, conceput să se întindă orizontal în față de la un umăr la altul. Este considerat chic și feminin, îmbogățește linia pieptului și îndulcește aspectul general. Piesele potrivite pentru a crea formele dorite sunt bluzele și topurile cu dungi orizontale sau rochiile midi, mulate pe corp.

Decolteu Jewel

Se aseamănă cu decolteul rotund, doar că este mai înalt, are forma unui colier și este semidecoltat. Acesta se extinde peste bust, pentru a acoperi întreaga zonă, inclusiv de la clavicule. Decolteul Jewel formează un fel de cerc în partea de sus care se aseamănă cu un colier, de unde și numele său. Uneori, minunatele bluze și topuri cu decolteu Jewel, pot avea mâneci scurte ori chiar lungi, care acoperă întregul trunchi superior. Cu toate acestea, decolteul se întâlnește foarte des fără mâneci.

Decolteu Spaghetti Strap

Dacă apreciezi bretelele subțiri, trebuie să știi că acest decolteu Spaghetti Strap este central în jurul folosirii a două bretele mici, subțiri, care susțin partea superioară a topurilor. Acest decolteu este adesea combinat cu alte tipuri de decolteu, cum ar fi cel sub formă de inimă, ori se poate aplatiza pe corp într-un aspect drept.

Transformă această lecție vestimentară într-un ghid propriu pentru alegerea celor mai frumoase bluze care să-ți pună silueta în valoare. Ai grijă să nu uiți niciodată tipurile de decolteu care ți se potrivesc și să alegi doar acele haine cu croi deosebit, care îți pot echilibra ținuta.

Distribuie aceast articol

comentarii (0)

Nu exista comentarii