1. Cine este Anca Zaharia femeia?

Destul de greu de zis, pentru că este o descoperire relativ nouă pentru mine. Este ce a rezultat din copilul mereu speriat și care, foarte multă vreme, nu s-a crezut bun de nimic, ba chiar o povară pentru ceilalți. Dar e o descoperire extrem de plăcută, e interesant să ajungi să te cunoști atât de bine încât să îți spui că ai sta la masă cu un om ca tine.Asadar, Anca Zaharia e o tipă chiar faină, care a înțeles, în cele din urmă, că are nevoie de ea înainte de toate pentru a fi fericită. 

2. Care sunt celelalte pasiuni ale tale, dincolo de pasiunea comună care ne leagă: dragostea pentru pisici?

Scrisul (mai rar) – desi am la activ doua carti publicate cu poezii, multe carti traduse sau cu recenzii, cititul (zilnic! Ratez doar vreo șapte zile pe an, dar niciodată consecutive). Pe blogul meu - ancazaharia.ro - puteti afla mai multe despre ce citesc si recomand a fi citit. Cafeaua - și mă bucur să spun că e pasiune, nu dependență. Nu știu dacă poți fi privitor la ploaie profesionist, dar mi se pare că eu într-acolo mă îndrept. Când plouă, întrerup orice fac și stau și privesc fiecare strop, simt că devin și eu ploaie și este calea mea cea mai eficientă spre Nirvana. 

3. Cum a început relația cu… Mura?

Aproape romantic, s-ar putea spune. A fost un fel de blind date with a cat. Dedusesem că ar fi pisoi de dat din postarea unei prietene de pe Facebook, iar eu am întrebat-o dacă mai e valabil anunțul. Mi-a spus că are o pisică și eu am decis că o vreau înainte să o fi văzut, ceea ce mi-e total necaracteristic. Și-acum chiar mi se pare cea mai frumoasă pisică de pe planetă. Si fără de care mi-ar fi tare greu să-mi imaginez...viața.

4. Cum arată FRUMOSUL în viziunea ta? Dar BUCURIA?

Am cam ajuns în acea etapă a vieții în care, pentru mine, FRUMOSUL înseamnă BINE. Orice produce emoție și e bine intenționat devine frumos, în viziunea mea. Fain de Romania este genul de proiect în care m-am implicat si din acest considerent. #FainDeRomânia este România de la care înveți, este România de care te bucuri și cu care te mândrești.

Pe platforma noastră web vei găsi articole – scrise de mine si colegii mei - cu oameni de ispravă și realizările lor importante, locuri și obiective de poveste, încărcate de tradiție și istorie, produse autentice. Am crezut tot timpul în puterea exemplului. Încă mai credem că acesta este motorul esențial pentru... mai bine.

Iar BUCURIA e rezultatul natural a tot ceea ce faci frumos - mai ales pentru ceilalți. Pentru mine, toate acestea sunt concepte mai degrabă noi; ca experiență „de lucru”, mă perfecționasem pe tristețe și urât, așa că e un exercițiu continuu acesta al accesării și acceptării frumosului și bucuriei.

Recomandarea pentru comunitatea femeilor Joa este cea pe care mi-o fac și mie zilnic: fă cu entuziasm orice te face să te simți bine.

Distribuie acest articol

comentarii (0)

Nu exista comentarii