1. Prezentati-vă in cateva cuvinte! Cine sunteți, ce faceti, ce pasiuni aveți?

Mă numesc Angela Șindeli, sunt soprană, profesoară de pedagogie vocală la Universitatea Națională de Muzică din București și lucrez inclusiv la Departametul de Relații Internaționale și Programe Erasmus al aceleiași universități.

Ca pasiuni - muzica (sunt norocoasă că îmi este și profesie), lectura, călătoriile, teatrul, oamenii, frumosul, sub toate formele sale.

pasiune%20muzica.jpg

2. Cum a luat nastere pasiunea pentru Joa?

Pasiunea pentru haine, în general, este veche. De când mă știu mi-au plăcut culorile, materialele și croielile mai speciale. Mică fiind, mă înfășuram în eșarfele și rochiile mamei și mă imaginam pe scenă. Crescând, garderoba mea a devenit un fel de oglindă a stărilor interioare, cuprinzând piese clasice, casual, elegante, întotdeauna accesorizate corespunzător. Consider că succesul unei ținute constă în micile detalii care o scot din anonimat și cred cu tărie că hainele "vorbesc" despre noi, fie că ne place sau nu. E adevărat, nu haina-l face pe om, dar îl poate pune în valoare, îl poate completa.

În ceea ce privește Joa, pasiunea este relativ recentă. Creațiile voastre le-am descoperit cu totul întâmplător pe Facebook și mi-au plăcut pentru că sunt practice, deosebite, îndrăznețe și tinerești. Sunt haine care-ți fac, pur și simplu, cu ochiul, te binedispun.

3. Povestiți-ne o intamplare amuzanta care are legatura cu Joa.

Când am cumpărat rochiile tip lalea, am fost atât de încântată de aceată denumire, încât mi-am anunțat prietenele că am rochii "lalea" și că sunt minunate. Acum, cât or fi fost de amuzate, nu știu, dar, cu siguranță le-am stârnit curiozitatea.

Și ceva de suflet: de voi mă leagă Râșnovul, locul unde s-a născut bunica mea și unde mi-am petrecut vacanțele copilăriei. Râșnovul meu înseamnă tihnă, cuvânt molcom, alint și brațele protectoare ale bunicii.

4. Care este după părerea dvs. reteta pentru o viața implinita?

Rețeta pentru o viață împlinită este lipsa rețetei. Ingrediente da, diverse, adăugate după gust și posibilități.Improvizația și flexibilitatea sunt cele care ar trebui să guverneze.Cu cât suntem mai liberi și mai creativi, cu atât cred că șansele noastre de a ne împlini sunt mai mari. Personal, găsesc împlinire în muzica mea, în studenții pe care-i îndrum, în cărțile minunate pe care le citesc, în ochii plini de iubire ai părinților mei, în binecuvântata prietenie, în dragoste, în flori, în arome și, nu în ultimul rând, în scris.

5. Care este viziunea dvs. legata de lumea in care traim, domeniul/businessul in care activați/pasiunea dvs.?

Lumea în care trăim, indiferent de domeniul în care activăm, este, cred eu, o provocare, un proces permanent de adaptare a propriilor năzuințe la marele angrenaj din care facem parte. Ca filosofie, cu cât încerci să fii mai bun în ceea ce faci, cu atât șansele de a contribui semnificativ la bunul mers al lumii cresc. Atitudinea pozitivă, binevoitoare, asumarea responsabilităților, dorința de autoperfecționare permanentă ne stau tuturor la îndemână. Binele sălășluiește în fiecare dintre noi. Trebuie doar redescoperit.

"Sapă în interiorul tău. În interiorul tău este izvorul binelui și întotdeauna are puterea de a țâșni, dacă ai să sapi întotdeauna."(Marcus Aurelius - Gânduri către sine însuși).

5. Cum credeți ca ne-am putea dezvolta si sustine noi intre noi, femeile din comunitatea Joa?

Cred că noi suntem deja conectate prin (cel puțin) o pasiune comună: culorile, frumosul și, cu siguranță, lucrurile mai altfel, traduse nu doar în vestimentație, cât și în atitudinea față de tot ceea ce ne înconjoară. Ca să creștem, avem nevoie de prieteni, ca să ne susținem - să ne cunoaștem mai bine. Apropo de prieteni, prezența mea aici li se datorează. A fost de ajuns să spun că am o poză în concurs. Susținerea a fost fantastică, dat fiind că s-au mobilizat inclusiv prieteni ai prietenilor. Bun exemplu, nu?

Un gând/sfat pentru comunitatea Joa: găsește-ți acel tot care te întregește și păstrează-l viu. În cele din urmă, doar călătoria contează. Fă-o de neuitat!

Partajeaza acest articol

comentarii (0)

Nu exista niciun comentariu pana in acest moment